Valentin
Schönbeck

Barnboksillustratör och serietecknare

Om mig

Jag började som serietecknare, med inriktning mot både barn & ungdom och vuxna. Sen har jag mer gått över till att bli illustratör för barnbok och läromedel, vilket jag ser som ett annat naturligt sätt att blanda berättande i bild med text.

Som läromedelsillustratör har jag framförallt arbetat med bokserier inriktade på språk, skapande och lästräning. Jag har bland annat illustrerat språkserier i franska, i skapande svenska, och i lästräning och läsförståelse.

Som barnboksillustratör har jag också arbetat mycket med läsutveckling och lättlästa böcker, i flera bokserier inriktade mot nya läsare och läsare med behov av enklare texter. Men också illustrerat bilderbok och vinjetter för kapitelbok.

Förlag jag har samarbetat med är bland annat Natur & Kultur, Bonnierförlagen, Olika förlag, Opal, Beta pedagog, Nypon, m.fl.

Mitt tecknande anpassas för målgruppen, men utgår alltid från min bakgrund som serietecknare. Särskilt i böckerna riktade mot nybörjarläsare vill jag med tydliga och intressanta bilder samspela tillsammans med texten för att göra böcker enkla att ta till sig.

Skicka gärna ett mail om du är intresserad av ett samarbete!